Wie is Quality Dog Moments?

Ik ben Moniek Geerdink, 36 jaar en van oorsprong gedragsbioloog. Ik heb mij altijd erg geïnteresseerd in het gedrag van zowel mens als dier. Ik vind met name honden fantastisch omdat ze zo enorm sociaal begaafd zijn en met ons samen willen werken. Ik kan erg genieten van hun communicatie onderling, maar ik vind het trainen van honden (en natuurlijk baasjes) ook erg interessant. Met mijn eigen lieve sociale Border Collie (Balou) van 6 jaar volg ik al enige jaren met veel plezier Hoopers, Flyball en Dogfrisbee. We zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en onze sterke kant is ook echt de samenwerking. Ik zou aan andere hondeneigenaren graag willen overbrengen hoe je de communicatie en band met je hond heel sterk kan maken.

Om dit nog officiëler te kunnen doen, ben ik begonnen met het volgen van kynologische (instructeurs)opleidingen. Het diploma voor gediplomeerd hondenuitlaatservice (Martin Gaus Academie) is al binnen (zie foto onderaan) en de instructeurs opleiding bij hondenschool Happy Tails is ook afgerond.

Omdat ik het gedrag van honden zo interessant vind zal ik hier tijdens de wandelingen ook erg goed op letten. Zo kan ik een goede inschatting maken wat de behoeften van de honden zijn in het groepje en of ze op hun gemak zijn met elkaar. Ik heb Quality Dog Moments opgericht, niet alleen omdat ik het werken met honden het mooiste vind wat er is, maar ook omdat ik het erg belangrijk vind dat honden een veilige- en een wandeling met kwaliteit krijgen. Vandaar dat ik alleen kleine groepjes hanteer.