Algemene informatie

Quality Dog MOments is een kleinschalige hondenuitlaatservice die een hoge kwaliteit wil nastreven.
Het heeft een officieel certificaat voor gediplomeerd hondenuitlaatservice behaald aan de Martin Gaus Academie. Het draait niet om de kwantiteit (dus niet hoe meer honden hoe beter), maar het gaat om de kwaliteit van het uitlaten.

  1. Dit betekent dat in de eerste plaats kleine groepjes, max 5 kleine honden mee gaan.
  2. De honden zullen in een comfortabele en veilige, voor honden ingerichte auto, worden vervoerd (zie ook tabblad ‘Inrichting auto’).
  3. Het uitlaten betekent echt ‘quality time’. De honden krijgen uiteraard de gelegenheid om te spelen, maar mochten ze behoefte hebben aan wat anders (bv. speurspelletjes waarbij ze mentaal uitgedaagd worden) dan wordt hier ook aandacht aan besteedt, zodat ze echt voldaan weer terug komen. Dit is dus afhankelijk van de behoefte van de hond. Hier wordt ook individueel naar gekeken. Er wordt niet meer van de hond gevraagd dan de hond aan kan en daarom is onze service voor elke hond; groot/klein, jong/oud geschikt.
    Er wordt dus goed gelet op oudere en jongere honden. Honden in een groepje worden zoveel mogelijk aangepast aan grootte en energie level/karakter, zodat ze goed bij elkaar passen.

Door achtergrondkennis wordt goed geobserveerd of de honden op hun gemak zijn bij elkaar. Loopse teven kunnen helaas niet mee met het groepje, want zij zullen veel onrust veroorzaken. Honden jonger dan 5 maanden kunnen niet mee, omdat zij max. 25 min. (5 min. per leeftijdsmaand) mogen lopen.